Meditations- og yogatrend!

En af de største sundhedstrusler i 2020 er stress og depression, tallene fremgår af WHO’s nye sundhedsrapport. Det er selvfølgelig både tankevækkende og alarmerende at tendensen går i den retning.

 

Men så er det super godt at læse at der ser ud til at være en ny trend som går i retning af, at flere og flere dyrker meditation og yoga – også i erhvervslivets top. Du kan linke til artiklen i Berlingske her https://www.berlingske.dk/det-gode-liv/ro-er-blevet-det-moderne-menneskes-nye-ironman

 

I artiklens overskrift står der nemlig: Ro er blevet det moderne menneskes nye Ironman.

 

Artiklen beskriver at der i de sidste 10 år har været en trend blandt erhvervsledere for at kunne udføre en krævende Ironman eller andre former for ekstremsport. Men i de nyere tendenser markedsfører toneangivende erhvervsfolk sig i stigende grad på åndelighed, ro og vejrtrækningsøvelser. Trendeksperten Mads Arlien Søborg udtaler: ”Idealet har ændret sig, og det er ikke trendy at have en sixpack mere. Nu skal du være mentalt veltrænet.”

 

Så, hvor det i de seneste 10 år har givet prestige at have travl og booket kalender, er det nu udtryk for overskud at trykke på off-knappen og være på meditations retreat eller på anden måde utilgængelig.

 

Mads Kornerup, kreativ erhvervsleder hægtede sig på New Yorks meditationsbølge allerede i 90’erne og han siger i artiklen : ”Hvis du er stresset er der kun tre spørgsmål, du skal stille dig selv: lytter du til din vejrtrækning, kan du sidde stille, og kan du holde kæft? Kan du det så kan du meditere og hvis du kan meditere kan du finde ro.” I Mads Kornerups virksomhed er meditation og yoga et fast tilbud til medarbejderne – med mødepligt.

 

Flere store virksomheder herhjemme kigger i retning af meditation, når det handler om at støtte medarbejdere til stressforebyggelse, lavere sygefravær og mere ro og balance mellem arbejdsliv og familieliv.

 

Selvom det stadig ikke er slået mere generelt igennem mener Mads Arlien Søborg ”at det bliver en mega-trend”

 

Så glæd dig til den dag hvor dit arbejdsmøde bliver indledt med en lille minimeditation; at der mandag morgen praktiseres Hatha yoga på kontoret og arbejdsugen afsluttes med lidt restorativ yoga.

 

Måske allerede i 2019 – glædelig jul og godt nytår til jer alle!

Udgivet i Uncategorized.